سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بهار 1385 - بگشا چشمان حقیقت بینت را
قالب های وبلاگ آمادهدایرکتوری وبلاگ های ایرانیانپارسی بلاگپرشین یاهو
بخشنده باش نه با تبذیر و اندازه نگهدار و بر خود سخت مگیر . [نهج البلاغه]
نویسنده : آشنا:: 85/3/23:: 1:48 صبح

سلام

.خیلی وقته ننوشتم

سرم خیلی شلوغه فردا امتحان  دارم امشب تا صبح بیدارم گفتم یه سر بیام اینجا برای تنوع بد نیست.

امروز که خیلی بد سوال طرح کرده بودند امیدوارم فردا اینجوری نباشه

شاد باشین برام دعا کنین.

 

 


موضوعات یادداشت


نویسنده : آشنا:: 85/2/11:: 8:5 صبح

سلام

  روز معلم را به همه ی اونایی که باید تبریک بگم تبریک می گم

شهید مطهری خیلی برای نهج البلاغه و شناسوندنش تلاش کردن امیدوارم ما هم بتونیم شاگرد ایشون باشیم 


موضوعات یادداشت


نویسنده : آشنا:: 85/2/4:: 12:52 صبح

 

تا حالا فکر کردین چرا شیعیان این همه مشکلات دارن یا این قدر تو رنج و سختی زندگی می کنن؟

مَنْ أَحَبَّنَا أَهْلَ الْبَیْتِ فَلْیَسْتَعِدَّ لِلْفَقْرِ جِلْبَاباً

و قد یؤول ذلک على معنى آخر لیس هذا موضع ذکره .

درود خدا بر او ، فرمود : هر کس ما اهل بیت پیامبر (ص) را دوست بدارد ، پس باید فقر را چونان لباس

 .(رویین بپذیرد .(یعنى آمادة انواع محرومیت ها باشد.

حکمت 112

 


موضوعات یادداشت


نویسنده : آشنا:: 85/2/3:: 2:23 صبح

سلام

می خوام یه عید را بهتون تبریک بگم

عید سالروز ورود حضرت معصومه به شهر مقدس قم

که فکر کنم بعد از اون روز شد مقدس

تبریک


موضوعات یادداشت


نویسنده : آشنا:: 85/2/1:: 2:9 عصر

بولس سلامه, استاد شاعر و نویسنده معروف مسیحى لبنانی, دربـاره نهج البلاغه مى گوید: نهج البلاغه اثر جاودانه اى است کـه انسـان را به شناخت اندیشه بزرگ علـى ابـن طـالـب (عـلیـه السـلام) وادار مـى سـازد و هیـچ کـتـابـى جـز قـرآن بــر آن بــرتــرى ندارد.
جرج جرداق نویسنده و ادیب معروف مسیحی, نهج البلاغـه را بـیـانى رساتر از هر بیانى دانسته اسـت کـه تـا انسـان هسـت و اندیـشه انسانى وجود دارد, با ذوق هنرى و ادبى انسان پیوند ناگسسـتـنى خواهد داشت.
برگرفته شده از مجله مکتب اسلام , ش 4 , سال 40
 

 


موضوعات یادداشت


نویسنده : آشنا:: 85/1/31:: 6:43 صبح

استاد امین نخله, یکى از صاحبنظران مسیحیت, در جواب شخـصى کـه از او درخواست کرده بود که صد کلمه از نهج البلاغـه را بـراى او انتخاب کند, مى گوید: به خدا قسم نمى توانم.
چگونه از میان صدها کلمه کهربار تعداد صد کلمه آن را انتـخـاب کنم. من از انتخاب یک کلمه آن هم عاجز هستـم, زیـرا ایـن کـار درست به این مى ماند که دانه یاقوتى را از کنار دانه هاى دیـگـر بردارم.
بولس سلامه, استاد شاعر و نویسنده معروف مسیحى لبنانی, دربـاره نهج البلاغه مى گوید: نهج البلاغه اثر جاودانه اى است کـه انسـان را به شناخت اندیشه بزرگ علـى ابـن طـالـب (عـلیـه السـلام) وادار مـى سـازد و هیـچ کـتـابـى جـز قـرآن بــر آن بــرتــرى ندارد


موضوعات یادداشت


نویسنده : آشنا:: 85/1/28:: 1:40 صبح

پروفسور هانرى کربن, محقق و شرق شناس معروف فرانسوی, نهج البلاغه را از مهمترین سرچشمه هایى معرفى کرد که متفکران شیعه پیوسـتـه از آن سیراب شده اند.
در قسمتى از گفتار او آمده اسـت کـه بـعد از قـرآن و احـادیـث پیامبر اسلام(ص), نهج البلاغه در درجه نخست اهمـیـت قـرار دارد و تفکر فلسفى شیعه به آن وابسته است


موضوعات یادداشت


نویسنده : آشنا:: 85/1/26:: 4:7 عصر

شهر بغداد در آن هنگام یکى از بزرگترین مراکز علم و دانش بود. هر دانشجو و شاگرد با استعدادى مى توانست با استفاده از امکانات علمى شهر، مراحل تحصیل و کمال را بى وقفه طى کند. نویسنده «من» و برادرش نیز از فضاى علمى و دانشمندان شهر نهایت استفاده را مى بردند و علوم اسلامى را به سرعت در کلاس درس استادان بزرگ مى آموختند.

 «شریف رضى» در کنار تحصیل علوم دینى، گهگاه اشعارى نیز مى سرود. با آنکه کمتر از ده سال سن داشت اما اشعار زیبا و دلنشینش همه را شگفت زده کرده بود. در نُه سالگى قصیده اى در مدح پدر عالیقدرش سرود. پدر «سیّد» به شکرانه استعداد بى نظیر فرزندش جایزه اى به او داد؛ اما «سیّد» نپذیرفت و گفت: «پدر جان! من این قصیده را به عشق داشتن پدرى چون تو سرودم نه براى گرفتن پاداش و جایزه». در همان سن و سال قصیده زیبایى نیز در سوگ یکى از استادان خود که چشم از جهان فرو بسته بود، سرود و با این کار از استاد خود قدردانى نمود.

سنش به سى سال نرسیده بود که آوازه شعرش در همه جا پیچید؛ آنچنانکه «صاحب بن عَبّاد» ـ از وزیران و سیاستمداران آن دوران ـ که اطلاعات گسترده اى در زمینه شعر و شاعرى داشت ـ شخصى را به بغداد فرستاد تا نسخه اى از اشعار «سیّد رضى» را براى او تهیه کند. در آن هنگام «سیّد» فقط بیست و شش سال داشت. او با آگاهى از کار «صاحب بن عباد» شعر زیبایى در ستایش قلم و صفات نیک «صاحب» سرود و تصمیم گرفت آن شعر را براى او بفرستد؛ اما از ترس آنکه مبادا کسى بپندارد «سیّد» در این کار چشم داشتى داشته، از فرستادن آن خوددارى نمود.

علاقه «سیّد رضى» به شعر و شاعرى وصف ناشدنى است. گاه با خواندن یک شعر زیبا آنچنان احساس شوق و شادى مى کرد که همه مشکلات را به فراموشى مى سپرد و در دنیاى خیالات شاعرانه خویش، غوطه ور مى گشت.

فقط شعر زیبا هم نبود که او را اینچنین به وَجد مى آورد. آیات قرآن کریم و سخنان گهربار پیامبر اسلام صلّى الله علیه و آله و سلّم و اهل بیت علیهم السّلام نیز تأثیر عجیبى بر دل او مى گذاشتند. وقتى در کنار چشمه سار نورانى قرآن و سخنان پیشوایان بزرگ دین مى نشست، حال خوشى پیدا مى کرد؛ آنچنانکه دیگر حاضر نبود به راحتى دست از مطالعه بردارد و به کار دیگرى بپردازد. به خاطر همین علاقه بود که در سى سالگى ـ با داشتن کارهاى فراوان دیگر ـ قرآن را حفظ کرد.

«سیّد» شش سال پس از نوشتن نهج البلاغه در سال 406 هجرى قمرى در چهل و هفت سالگى به رحمت ایزدى پیوست و دار فانى را وداع گفت. مردم بغداد با شکوه فراوان پیکر پاک این عالم وارسته را تشییع کرده و پس از نماز بر جنازه مطهرش، او را در خانه خودش در محله «کَرخ» به خاک سپردند.

 

 



موضوعات یادداشت


نویسنده : آشنا:: 85/1/16:: 3:8 عصر

نام او «محمد» و کنیه اش «ابوالحسن» و لقبش «رضى» یا «شریف رضى» است. البته او در میان فارسى زبانان به «سیّد رضى» شهرت دارد.

 

«سیّد رضى قدّس سرّه » در سال 359 هجرى قمرى در شهر بغداد، به دنیا آمد.

 

پدر او، «ابو احمد حسن بن موسى» است که به «طاهر اوحد ذوالمناقب» لقب یافته است. او سیّدى بزرگوار و مایه افتخار دودمان پیامبرصلّى الله علیه و آله و سلّم ، شخصیتى بلند مرتبه، مردى شریف و نجیب، با تدبیر و مورد احترام همگان بود. پدرِ «سیّد» همچنین مسئول نظارت بر شکایات مردم و سرپرستى حاجیان و زائران خانه خدا و رسیدگى به حال سادات دودمان ابوطالب بود.

 

مادر «سیّد رضى قدّس سرّه » نیز بانویى علوى و همنام جدّه اش حضرت فاطمه علیها السّلام بود. او زنى بزرگ و با فضیلت بود. گویند: شیخ مفیدقدّس سرّه ، سرآمد فقهاى شیعه و مرجع عالیقدر آن روزگار، کتاب «احکام النساء» (احکام بانوان) را به خاطر او نوشت.

 

نسب «سیّد رضى قدّس سرّه » با پنج واسطه به امام کاظم علیه السّلام مى رسد. اجداد «سیّد» تا امام کاظم علیه السّلام همگى از نیکان و خوبان و بزرگان سادات بودند.

 

او کودک خردسالى بیش نبود که به همراه برادرش سیّد مرتضى درس و تحصیل را آغاز کرد. ماجراى شروع تحصیل این دو برادر بسیار شنیدنى است. اگر خسته نمى شوى برایت تعریف مى کنم:

 

چند سالى بیشتر از عمر سیّد رضى و سیّد مرتضى نگذشته بود که مادرشان تصمیم گرفت آن دو را نزد عالم پرآوازه شهر، «شیخ مفید» ببرد تا فرزندانش از دانش او بهره گیرند و علوم اسلامى را از محضرش بیاموزند. براى همین دست پسران کوچک خود را گرفت و به طرف محل درس «شیخ مفید» به راه افتاد. «شیخ مفید» طبق معمول در مسجد «بُراثا» واقع در محله شیعه نشین بغداد، «کرخ» براى انبوه شاگردان خویش درس مى گفت و آنان را از خرمن دانش خود بهره مند مى ساخت. ناگهان بانوى با وقار و محترمى وارد مسجد شد. او که دست دو کودک خود را گرفته بود نزدیک شیخ آمد و پس از عرض سلام، گفت: «من همسر طاهر ذوالمناقب هستم و این دو کودک فرزندان من هستند. آنان را نزد شما آوردم تا علم دین را به آنها بیاموزید.» شیخ مفید با شنیدن سخن مادرِ آن کودکان، اشک از دیدگانش جارى شد و مدّتى گریست. سپس به احترام آن بانوى با وقار و فرزندان عزیزش از جاى برخاست و چنین گفت: «من شب گذشته حضرت فاطمه زهراعلیها السّلام ، دخت گرامى پیامبر خداصلّى الله علیه و آله و سلّم را در خواب دیدم در حالى که دست امام حسن علیه السّلام و امام حسین علیه السّلام را گرفته بود. حضرت آن دو را نزد من آورد و بعد از سلام چنین فرمود: «این دو پسران من هستند. به آنها دانش دین بیاموز.»

 

اینگونه بود که خواب «شیخ مفید» تعبیر شد و او با کمال رضایت و اشتیاق مسئولیت تعلیم و تربیت سیّد رضى و سیّد مرتضى را پذیرفت. همنامى مادرِ این دو کودک با حضرت فاطمه علیها السّلام و اینکه او از نسل حضرت فاطمه علیها السّلام بود بیش از پیش بر اهمیّت خواب شیخ مفید مى افزود.

 

سیّد رضى و سیّد مرتضى هیچگاه لطف و محبت شیخ مفید را در حق خویش فراموش نکردند. آن دو همواره استاد پر ارج خود را احترام مى نمودند و با آنکه در آینده از استادان دیگرى نیز بهره مند شدند اما شیخ مفید نزد آنان از احترام خاصّى برخوردار بود.

 

شهر بغداد در آن هنگام یکى از بزرگترین مراکز علم و دانش بود. هر دانشجو و شاگرد با استعدادى مى توانست با استفاده از امکانات علمى شهر، مراحل تحصیل و کمال را بى وقفه طى کند. سید رضیو برادرش نیز از فضاى علمى و دانشمندان شهر نهایت استفاده را مى بردند و علوم اسلامى را به سرعت در کلاس درس استادان بزرگ مى آموختند.

ادامه دارد...


موضوعات یادداشت


نویسنده : آشنا:: 85/1/5:: 11:25 عصر

از قدیم ترین ایام سخنان امام علی دارای دو امتیاز خاص بوده که یکی فصاحت و بلاغت بوده و دیگری چند جانبه و چند بعدی بودن آن است و هر کدام از این دو ویژگی ها به تنهایی کافی است که سخنان امام جاودانه و فراموش نشدنی شود.

این دو ویژگی کلام علی را قریب به حد اعجاز رسانده و به همین جهت سخن علی را پایین تراز کلام خالق و بالاتر ازکلام مخلوق قرار داده است .یعنی : فوق کلام المخلوق و دون کلام الخالق!

نهج البلاغه با اینکه بیش از چهارده قرن قدمت دارد و در طی این مدت افکار و عقاید مردم دگرگون شده است و حکومت های مختلفی ظهور و زوال یافته است اما سخنان علی بی هیچ کم و کاستی در تمام این اعصار جواب گوی نیازهای مردمی بوده است که دست به دامان آن شده اندو در تمام زمان های آینده نیز رقیبی نخواهد یافت همچنانکه تاکنون نداشته است.

نهج البلاغه همچنان جذاب و خواستنی و خواندنش برای هر شخص با هر سلیقه ای خالی از لطف نیست .

زیبایی اصولا درک کردنی است و نه توصیف کردنی. پس  هر چه از زیبایی و بی همتایی نهج البلاغه سخن بگوییم تمام نشدنی است و باز هم هر شخص به تناسب ظرفیت و دریافت خود تعریف ویژه ای از آن خواهد داشت.

 

 


موضوعات یادداشت


   1   2      >

11100:کل بازدید
0:بازدید امروز
موضوعات وبلاگ
حضور و غیاب

یــــاهـو

لوگوی خودم
بهار 1385 - بگشا چشمان حقیقت بینت را
جستجوی وبلاگ من
:جستجو

با سرعتی بی‏نظیر و باورنکردنی
متن یادداشت‏ها و پیام‏ها را بکاوید!

لینک دوستان

باران امید
غریبه کوفه
خاطرات

اشتراک
 
آوای آشنا
بایگانی
بهار 1385
زمستان 1384
طراح قالب
سفارش تبلیغ
صبا ویژن